Soczysta kaczka w jabłkach i coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta kaczka w jabłkach i coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

5 łyżek

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór.

Krok 2

Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z ketchupem i przecierem jabłkowy.

Krok 3

Jabłka pokrój w cząstki bez pestek.

Krok 4

Teraz natrzyj bardzo dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przygotowaną marynatą. Do środka kaczki włóż pokrojone jabłka.

Krok 5

Tak przygotowane mięso umieść w woreczku do pieczenia dołączonym do opakowania Fix Knorr.

Krok 6

Piecz przez 120 minut w temperaturze 160 stopni. Pod koniec zwiększ do 200 stopni i piecz kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta kaczka w jabłkach i coli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej