Kaczka w winogronach na białym winie– Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z winogronami w białym winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

3 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i wymieszaj z 0,5 ziół, masłem i szczyptą soli.

Krok 2

Obierz jabłka pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej kaczkę i zaszyj.

Krok 3

Masą z masła i ziół natrzyj kaczkę.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i piecz jeszcze 125 minut. W trakcie pieczenia kaczkę polewaj powstałym sosem oraz winem. Kaczkę obłóż winogronami na 15 minut przed końcem pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej