Sok pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok pomidorowy

Autor: Aneta Brzezicha

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i wyparz pomidory. Potem je obierz i włóż do miski. Następnie zmiksuj je.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy, zimną wodę, pieprz i sól. Zmiksuj całość i wlej do dzbanka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej