Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

4 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórek i posiekaj.

Krok 2

Zmiksuj na gęstą jednolitą masę, dodając kilka kropel mleka, a pod sam koniec ucierania kilka gorących łyżek mleka.

Krok 3

Przełóż migdałową masę do rondelka, dodaj jeszcze odrobinę gorącego mleka i gotuj na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.

Krok 4

Dodaj resztę mleka, zagotuj i dopraw do smaku cukrem i szczyptą soli.

Krok 5

Słodką migdałowa zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa de almendras czyli słodka zupa z migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
31 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej