Sos genueński II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos genueński II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

0.25 łyżeczki

6 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

6 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście bazylii i czosnek posiekaj.

Krok 2

Włóż do moździerza, dodaj sól, nasiona pinii, utrzyj na jednolitą masę.

Krok 3

Wsyp ser, a następnie dolewaj po łyżce olej. Kręć do czasu, gdy powstanie sos o konsystencji puree. Sos podawaj do klusek i zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej