Sos serowo-musztardowy - przepis z musztardą | Przepisy.pl pixel

Sos musztardowo-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

3 łyżki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę i ser oraz śmietankę by sos nabrał lekkiej konsystencji.

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 01.09.2024

    Fatalne proporcje, z tego nie da się zrobić sosu! Po znacznym rozcieńczeniu ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej