Sos grzybowo-serowy z bryndzą i śmietaną - przepis | Przepisy.pl pixel

Sos „Wawel”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

1 pęczek

70 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj wraz z grzybkami.

Krok 2

Bryndzę rozetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Następnie grzybki z cebulą połącz z majonezem, śmietaną, roztartą bryndzą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej