Czatney z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czatney z kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szklanki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i chili posiekaj na drobne kawałki.

Krok 2

Wszystkie składniki wrzuć do miseczki i dokładnie zmiksuj. W razie potrzeby dodaj łyżkę wody. Gotowa pasta jest pysznym dodatkiem do krakersów lub jako dip do frytek, pieczonych ziemniaczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czatney z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej