Sos winegret po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos winegret po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

6 sztuk

2 łyżki

1.5 łyżki

1.5 łyżki

2.5 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Od jajek oddziel żółtka. Białka drobno posiekaj. Ugotowane żółtka utrzyj, dodaj stopniowo olej

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr, wszystko dokładnie wymieszaj aż powstanie gładki sos.

Krok 4

Dodaj ketchup i ocet. Odstaw na 10 minut.

Krok 5

Dodaj drobno posiekane kapary, korniszony, szczypiorek, natkę pietruszki, estragon oraz posiekane białka. Wszystko dobrze wymieszaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winegret po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cykorii
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej