
Składniki
200 mililitrów
6 sztuk
2 łyżki
1.5 łyżki
1.5 łyżki
2.5 łyżki
1 łyżka
1.5 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa posiekaj. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Od jajek oddziel żółtka. Białka drobno posiekaj. Ugotowane żółtka utrzyj, dodaj stopniowo olej
Krok 3
Dodaj sos sałatkowy Knorr, wszystko dokładnie wymieszaj aż powstanie gładki sos.
Krok 4
Dodaj ketchup i ocet. Odstaw na 10 minut.
Krok 5
Dodaj drobno posiekane kapary, korniszony, szczypiorek, natkę pietruszki, estragon oraz posiekane białka. Wszystko dobrze wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej