Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

300 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Następnie odcedzamy.

Krok 2

Śmietanę 18% przekładamy do małego garnka, dodajemy wodę oraz Fix spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Dokładnie mieszamy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu 5-8 minut, aż sos zgęstnieje. Musimy co chwilę mieszać, aby sos się nie przypalił.

Krok 3

Porcje makaronu rozkładamy na talerzach, polewamy sosem 4 sery z brokułami, podajmy. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej