Steki z masłem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z masłem ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

20 gramów

4 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki umyj, osusz, a następnie natrzyj olejem i upiecz na grillu. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Pomidora pokrój w ćwiartki, cebulę w plasterki.

Krok 3

Steki udekoruj liśćmi sałaty, pomidorami i gałązkami natki pietruszki.

Krok 4

Na każdym steku połóż plasterek cytryny i kawałek masła ziołowego.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej