Surówka a la Coleslaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka a la Coleslaw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
658 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

422 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

739 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jogurtem lub majonezem.

Krok 2

Wymieszaj kapustę z sosem sałatkowym, dodaj marchewkę i odstaw na 15 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę w drobną kostkę, wraz z majonezem (lub jogurtem), dodaj do pozostałych składników. Następnie wymieszaj.

Krok 4

Opcjonalnie dodaj kukurydzę.

1

Opinie o przepisie

  • Stefan Redmer

    Stefan Redmer , 06.05.2019

    oczywiście!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka a la ColeslawSurówka a la Coleslaw

Surówka a la Colesław będzie pasować do wielu różnych dań. Świetnie skomponuje się z ziemniakami i mięsem, na przykład kurczakiem. Równie dobrze będzie pasować do grillowanych potraw, ryżu oraz smażonych ryb. Dzięki swojej uniwersalności stanowi dobry dodatek na różne okazje: od codziennego obiadu po spotkanie ze znajomymi – możesz wtedy zaserwować ją jako nadzienie do hamburgerów lub element smacznych kanapek. Warto jeszcze dodać, że jej przygotowanie nie jest szczególnie czasochłonne. Po poszatkowaniu kapusty możesz jeszcze przez chwilę pozgniatać ją dłońmi, dzięki czemu puści trochę soku i będzie delikatniejsza. Aby wzbogacić smak białej kapusty, oprócz niej użyj także marchewki i kukurydzy. Całość dobrze połączy czosnkowy sos sałatkowy. Po wymieszaniu wymienionych w przepisie elementów otrzymasz łagodną, lekko chrupiącą i słodko-kwaśną w smaku surówkę. Koniecznie sprawdź ten sposób na smaczną surówkę a la Colesław i przygotuj ją na najbliższą okazję. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.