Świeżość kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świeżość kiwi

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ten biało-zielony deser nazwałem ŚWIEŻOŚĆ KIWI, bo nie tylko orzeźwiająco smakuje, ale i tak jakoś świeżo i czysto wygląda. Aż żal go jeść.

Krok 2

Kiwi zmiksuj z bazylią (niezbyt dokładnie, powinny pozostać kawałeczki), wstaw na chwilę do zamrażalnika. Ubij śmietanę z cukrem. Mascarpone utrzyj z 2 łyżkami bitej śmietany. Do wąskich szklaneczek wkładaj warstwami mascarpone, mus kiwi i bitą śmietanę. Polej miodem i czekoladą. Nie przejmuj się, że czekolada szybko spływa z wierzchu deseru, bo tworzy to fajny efekt artystyczny, za każdym razem inny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej