
Składniki
1 sztuka
30 gramów
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.
Krok 2
Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.
Krok 3
Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.
Krok 4
Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.
Krok 5
Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej