Swojski bigos z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski bigos z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 gramów

null

null

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.

Krok 2

Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.

Krok 3

Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.

Krok 4

Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.

Krok 5

Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej