
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
null
2 sztuki
100 gramów
300 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną gotuj, aż będzie miękka i odcedź.
Krok 2
Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojony w kostkę boczek i wędlinę.
Krok 3
Zrumień, wymieszaj z ugotowaną, odcedzoną kapustą, przecierem pomidorowym i posiekanym drobniutko lub wyciśniętym czosnkiem. Dopraw do smaku.
Krok 4
Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej odrobiną wody i piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej