Szpinak i groszek z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak i groszek z fetą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak i groszek włóż do patelni parowej. Posyp pokruszonymi kostkami Knorr.

Krok 2

Smaż 20 minut.

Krok 3

Gotowe przełóż na talerz, a na wierzchu ułóż pokrojoną w kostkę fetę.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej