Tilapia w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tilapia w sosie koperkowym

Autor: Marzenna Przeorska

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 pęczek

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wlewamy do miski, dodajemy drobno posiekany koperek, sok z cytryny, zmiażdżone ząbki czosnku. Wlewamy do tego białe wino i mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 2

Do żaroodpornego naczynia wkładamy rybę. Nacierając ją solą i pieprzem cytrynowym.

Krok 3

Zalewamy rybę sosem koperkowym i zapiekamy w piekarniku przez 25 min w temperaturze 190 stopni. Podajemy na talerzu z frytkami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej