Tofu z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu z sosem sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

8 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.

Krok 2

Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.

Krok 3

Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.

Krok 4

Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.

Krok 5

Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 6

Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej