
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
8 plastrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.
Krok 3
Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.
Krok 4
Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.
Krok 5
Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.
Krok 6
Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej