Góralska jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Góralska jajecznica

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 sztuk

1 pęczek

1 łyżeczka

null

0.5 sztuki

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę. Oscypek zetrzyj. Jajka wymieszaj z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem.

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, usmaż do uzyskania skwarek. Dodaj chleb i zrumień.

Krok 3

Masę jajeczną wlej do słoniny i chleba, dopraw przyprawami, wymieszaj. Smaż na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej