Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika
łatwe
92 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraka obierz (najlepiej w rękawiczkach), umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ogórka obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Słonecznik praż na suchej patelni aż zacznie ładnie pachnieć.
Krok 3
W miseczce wymieszaj kefir, majonez i oliwę wraz z rozkruszoną kostką czosnkową.
Krok 4
Buraka i ogórka wrzuć do miski, dodaj uprażony słonecznik, oprósz przyprawami i wymieszaj. Polej sosem, wymieszaj przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej