
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
0.25 łyżeczki
1 łyżka
5 łyżek
300 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, przykryj i wstaw do lodówki na 60 minut. Po wyjęciu pokrój na kawałki.
Krok 2
Szpinak zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz.
Krok 3
Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, dolej 4 łyżki przegotowanej wody, przypraw solą, pieprzem i gałką.
Krok 4
Wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzewaj do czasu,gdy sos zgęstnieje.
Krok 5
W żaroodpornym półmisku posmarowanym masłem ułóż pokrojoną na porcję rybę, na niej rozłóż szpinak, zalej sosem, posyp startym serem.
Krok 6
Piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej