Tort tropikalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort tropikalny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę roztopić na małym ogniu. Po ostygnięciu dodać do niej wcześniej pokruszone ciastka kokosowe i wymieszać. Na spod okrągłej blachy wyłożyć papier do pieczenia i polać na niego masę. Blachę wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Mandarynki i ananasy przełożyć do (to do makaronu), aby obciekły z zalewy. Soki z obu owoców zmieszać ze sobą w szklance, do której następnie wsypać galaretkę, odstawić ja na 10 minut. Po ustalonym czasie dodać cukier i podgrzewać, aż wszystkie składniki się rozpuszcza, nie dopuścić do zagotowania. Jogurt naturalny zmieszać z sokiem cytrynowym i cukrem. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Jogurt dodać do 2/3 śmietany, 2/3 owoców i galaretka. Wszystko razem wymieszać Taki krem położyć starannie na wcześniej przygotowane ciasto i włożyć do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem tort udekorować listkami melisy, owocami i bita śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej