
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.
Krok 3
Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.
Krok 5
Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.
Krok 6
Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















