Rożki z tortilli z kurczakiem na zimno - mini | Przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski, dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr.

Krok 2

Całość dobrze wymieszaj i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Awokado oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pomidora w plastry, a sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4

Tortille rozłóż na blacie, posmaruj lekko Majonezem Babuni Hellmann's i przekrój każdy placek na pół.

Krok 5

Na każdą połówkę nałóż nieco sałaty, kurczaka, awokado, pomidora i cebulę. Placki zwiń ścisło, formując rożki i układaj na półmisku. Podawaj na zimno z ulubionymi dipami, np. meksykańskim, guacamole lub kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miętus w winnym sosie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej