Kalafior w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na różyczki, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz orzechy. Podsmaż.

Krok 3

Dodaj kalafiory oraz natkę pietruszki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Dolej szklankę wody, przecież pomidorowy i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 25 minut.

Krok 5

Warzywa wyłóż na półmisek i posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej