
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały posiekaj.
Krok 2
Kalafiora podziel na duże różyczki i opłukaj. Włóż do gorącej posolonej wody z dodatkiem soli i cukru i łyżeczki masła. Gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Jajka posiekaj i posyp nimi talerz.
Krok 4
Na lekko rozpuszczone masło* na patelni wrzuć migdały i zrumień je. Gdy nabiorą złotego koloru oprósz je cukrem.
Krok 5
Ugotowanego kalafiora odsącz i ułóż na jajkach, polej masą z migdałami, udekoruj natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej