
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.
Krok 3
W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.
Krok 4
Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej