Meksykańska potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

422 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę również pokrój w paski i dodaj na patelnię. Smaż razem z kurczakiem 3 minuty na mocnym ogniu.

Krok 3

W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr z 300 ml wody oraz śmietaną.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno świeżą kolendrę, wymieszaj i podawaj, najlepiej z ryżem lub makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • halina bojzan

    halina bojzan , 05.08.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej