Ostra przekąska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra przekąska z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

362 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

8 łyżek

4 łyżki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w paski, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

W miseczce połącz słodki sos chili z Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz łyżką oliwy i wymieszaj z usmażonym kurczakiem.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pokrojonego drobno ogórka, kilka kropel soku z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli rozłóż na desce, ułóż na nich kawałki sałaty i kurczaka. Naleśniki zwiń, ułóż na półmisku i podawaj na zimno z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej