Pszenna tortilla na smalcu – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla pszenna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj ze smalcem i solą, powoli dodawaj wody zagniatając ciasto.

Krok 2

Gdy ciasto będzie gładkie, rozwałkuj je cienko pomiędzy dwoma pergaminowymi kartkami.

Krok 3

Smaż na patelni na złoty kolor bez dodatku tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej