Tortillowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortillowe ślimaczki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

18 listki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem. Smarujemy placki tortilli.

Krok 2

Nakładamy sałatę, szynkę i pokrojoną w słupki paprykę. Ciasno zwijamy. Odkładamy do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Przed podaniem kroimy w plastry. Można podawać z ulubionym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej