
Składniki
8 sztuk
100 gramów
2 szczypty
8 sztuk
1 sztuka
60 gramów
100 gramów
150 mililitrów
1 garść
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo usmaż na tosty. W tosterze lub na patelni.
Krok 2
Oczyść i pokrój na mniejsze kawałki pieczarki. Zioła oczyść i posiekaj lub porwij. Pomidorki i cebulkę perłową przekrój na pół. Szalotkę pokrój w kostkę. Szpinak umyj i osusz.
Krok 3
W rondlu podsmaż szalotkę z pieczarkami. Po chwili dodaj cebulkę perłową, pomidorki i szpinak. Smaż całość ok 1 minut i przełóż do miseczki.
Krok 4
Na tą samą patelnię wlej śmietankę i gotuj kilka minut aż zacznie gęstnieć. Dodaj ponownie usmażone grzyby z resztą składników, świeże zioła, dopraw szczyptą soli i pomidorami Knorr. Zagotuj, wymieszaj i podawaj na grzance posypane przyprawą.

Dobra rada:
Tosty możesz wcześniej zapiec z serem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tost po myśliwsku
Tosty po myśliwsku, ale bez mięsa. Za fantastyczny aromat i smak tej przekąski odpowiedzialne są świeże grzyby oraz zioła. Zapowiada się posiłek na gorąco prosto z leśnej polany. Zainteresowani małym wypadem za miasto, ale brakuje czasu? Dziś załatwicie to we własnych kuchniach.
Dla kogo? Fanów chrupiących tostów nie brakuje. Przekąskę można łatwo modyfikować w zależności od swoich preferencji, a do tego jej przyrządzenie nie wymaga poświęcenia wielu cennych godzin.
Na jaką okazję? Tosty nie brzmią jak zbyt wyszukane danie? Widocznie do tej pory nie próbowaliście ich w wersji myśliwskiej. Grzyby nadają całości szlachetności, więc grzanki bez żadnych oporów możecie podać gościom, gdy wpadną w odwiedziny.
Czy wiesz, że? Wykazano, że w grzybach ukryty jest piąty smak umami. Dzięki temu, jak również za sprawą mięsistej konsystencji, stanowią wyśmienity zamiennik mięsa.
Dla urozmaicenia: Nic nie stoi na przeszkodzie, by tosty po myśliwsku wzbogacić serem. Nadają się do tego np. ementaler i brie.