Tost po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tost po myśliwsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

100 gramów

2 szczypty

8 sztuk

1 sztuka

60 gramów

100 gramów

150 mililitrów

1 garść

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo usmaż na tosty. W tosterze lub na patelni.

Krok 2

Oczyść i pokrój na mniejsze kawałki pieczarki. Zioła oczyść i posiekaj lub porwij. Pomidorki i cebulkę perłową przekrój na pół. Szalotkę pokrój w kostkę. Szpinak umyj i osusz.

Krok 3

W rondlu podsmaż szalotkę z pieczarkami. Po chwili dodaj cebulkę perłową, pomidorki i szpinak. Smaż całość ok 1 minut i przełóż do miseczki.

Krok 4

Na tą samą patelnię wlej śmietankę i gotuj kilka minut aż zacznie gęstnieć. Dodaj ponownie usmażone grzyby z resztą składników, świeże zioła, dopraw szczyptą soli i pomidorami Knorr. Zagotuj, wymieszaj i podawaj na grzance posypane przyprawą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tosty możesz wcześniej zapiec z serem.

2

Opinie o przepisie

  • Gosia

    Gosia , 11.10.2022

    A gdzie wino

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tost po myśliwsku Tost po myśliwsku

Tosty po myśliwsku, ale bez mięsa. Za fantastyczny aromat i smak tej przekąski odpowiedzialne są świeże grzyby oraz zioła. Zapowiada się posiłek na gorąco prosto z leśnej polany. Zainteresowani małym wypadem za miasto, ale brakuje czasu? Dziś załatwicie to we własnych kuchniach.

Dla kogo? Fanów chrupiących tostów nie brakuje. Przekąskę można łatwo modyfikować w zależności od swoich preferencji, a do tego jej przyrządzenie nie wymaga poświęcenia wielu cennych godzin.

Na jaką okazję? Tosty nie brzmią jak zbyt wyszukane danie? Widocznie do tej pory nie próbowaliście ich w wersji myśliwskiej. Grzyby nadają całości szlachetności, więc grzanki bez żadnych oporów możecie podać gościom, gdy wpadną w odwiedziny.

Czy wiesz, że? Wykazano, że w grzybach ukryty jest piąty smak umami. Dzięki temu, jak również za sprawą mięsistej konsystencji, stanowią wyśmienity zamiennik mięsa.

Dla urozmaicenia: Nic nie stoi na przeszkodzie, by tosty po myśliwsku wzbogacić serem. Nadają się do tego np. ementaler i brie.