
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
12 sztuk
30 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę chili zalej wrzącą wodą i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Z każdej tortilli wykrój po 3 kółka o średnicy 7 cm. Smaż kółka na oleju, odsącz.
Krok 3
Wyjmij chili i zmiksuj wraz z wodą, w której stało.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni smaż cebulę z czosnkiem i wołowiną przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
Dodaj koncentrat pomidorowy, piwo i przecier chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj kolendrę.
Krok 6
Nakładaj na każde kółko tortilli łyżkę wołowiny z papryczką. Dekoruj śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej