Tagliatelle w sosie kurkowym wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle w sosie kurkowym wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

2 łyżki

300 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Odlewam szklankę wody od gotowania makaronu.

Krok 2

Cebulę drobno kroję przesmażam na oleju. Dodaję umyte i osuszone grzyby. Można użyć też mrożonych. Dalej przesmażam. Tofu kroję na kawałki, przekładam do malaksera, dodaję śmietankę wege, wodę od gotowania makaronu.

Krok 3

Całość miksuję na gładki sos. Przelewam na patelnię do grzybów. Dodaję dwie kostki bulion warzywny Knorr, pieprz, chili płatki. Gotuję na wolnym ogniu chwilę. Na końcu dodaję pokrojone pomidory suszone, natkę pietruszki, makaron i całość mieszam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej