
Składniki
7 sztuk
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 gram
2 łyżki
300 mililitrów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Odlewam szklankę wody od gotowania makaronu.
Krok 2
Cebulę drobno kroję przesmażam na oleju. Dodaję umyte i osuszone grzyby. Można użyć też mrożonych. Dalej przesmażam. Tofu kroję na kawałki, przekładam do malaksera, dodaję śmietankę wege, wodę od gotowania makaronu.
Krok 3
Całość miksuję na gładki sos. Przelewam na patelnię do grzybów. Dodaję dwie kostki bulion warzywny Knorr, pieprz, chili płatki. Gotuję na wolnym ogniu chwilę. Na końcu dodaję pokrojone pomidory suszone, natkę pietruszki, makaron i całość mieszam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej