Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba okroić skórki, posmarować cienko z obu stron masłem orzechowym lub czekoladowym, obłożyć plasterkami banana (po 5 szt na jeden sandwich). Złożyć i dobrze docisnąć.

Krok 2

Jajo dobrze wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z dodatkiem łyżki masła.

Krok 3

Kanapki zanurzyć w jaju, uwzględniając także brzegi. Smażyć z obu stron na złocisto-brązowy kolor.

Krok 4

Przekroić na trójkąty. Można polać jeszcze odrobiną miodu, syropu klonowego lub owocowego.

Krok 5

* Masło musi być w temp pokojowej - łatwo się rozsmaruje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wiosenne witaminki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej