Tradycyjne kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne kanapki

Autor: 20roksana03

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

4 plastry

4 plastry

8 plastrów

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.

Krok 2

Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej