Tradycyjny talerz antipasti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny talerz antipasti

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null

null

50 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędlinę pokrój w cienkie plastry. Następnie ułóż na płaskim talerzu.

Krok 2

Posyp wiórkami parmezanu i kawałkami grana padano.

Krok 3

Z boku dodaj marynowane karczochy i oliwki. Pokrop oliwą i octem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny talerz antipasti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej