Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ósemki/lostkę lub w grubsze plastry. Obgotuj kilka minut. Mają być z wierzchu miękkie, ale w środku jeszcze twarde.
Krok 2
W misce wymieszaj obgotowane i odcedzone ziemniaki z oliwą, Czosnkiem i Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ostrą papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Ziemniaki rozłóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 15-20 minut w temp. 170 st. C z funkcją termoobiegu. Pilnuj by się nie przypaliły.
Krok 4
Jogurt naturalny wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr czosnkowo-ziołowym. Podawaj z ziemniaczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej