Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ósemki/lostkę lub w grubsze plastry. Obgotuj kilka minut. Mają być z wierzchu miękkie, ale w środku jeszcze twarde.

Krok 2

W misce wymieszaj obgotowane i odcedzone ziemniaki z oliwą, Czosnkiem i Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ostrą papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Ziemniaki rozłóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 15-20 minut w temp. 170 st. C z funkcją termoobiegu. Pilnuj by się nie przypaliły.

Krok 4

Jogurt naturalny wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr czosnkowo-ziołowym. Podawaj z ziemniaczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej