
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki wymyj i osącz z wody, pozostaw szypułki.
Krok 2
Owoce ułóż na półmisku i skrop dość obficie alkoholem.
Krok 3
Następnie przykryj i wstaw do lodówki. Przed podaniem posyp grubo zmielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej