Słodko-kwaśna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna paella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

15 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i po kolei dodawaj składniki, podsmażając je: pokrojony w paski boczek, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, marchew oraz czerwoną paprykę.

Krok 2

Gdy warzywa zmiękną, posyp wszystko obficie zawartością opakowania Fix Knorr Kurczak po meksykańsku, zalej 800 mililitrami wrzącej wody i dodaj suchy ryż.

Krok 3

Smaż na wolnym ogniu pod przykrywą, mieszając od czasu do czasu, aż ryż się ugotuje.

Krok 4

Dodaj obrane krewetki oraz groszek i duś przez kolejne 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena  Surowiecka

    Magdalena Surowiecka , 31.01.2018

    Mega pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej