Turecka zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turecka zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie pokroić w talarki. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w plastry.

Krok 2

Cukinię podsmażyć na patelni na złoty kolor, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Na tej samej patelni zeszklij cebulę i czosnek.

Krok 4

W żaroodporne naczynie włożyć połowę cebuli z czosnkiem i przełożyć cukinią.

Krok 5

Na wierzch ułożyć pomidory, posypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i zapiekać przez 40 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turecka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej