
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
3 sztuki
3 sztuki
0.5 pęczka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie pokroić w talarki. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w plastry.
Krok 2
Cukinię podsmażyć na patelni na złoty kolor, dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i czosnek.
Krok 4
W żaroodporne naczynie włożyć połowę cebuli z czosnkiem i przełożyć cukinią.
Krok 5
Na wierzch ułożyć pomidory, posypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i zapiekać przez 40 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej