Warzywna rolada z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna rolada z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka zbij tłuczkiem na plastry średniej grubości.

Krok 2

Oprósz je Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Pomidory, parykę, cebule oraz oliwki pokrój na drobne kawałki. Następnie wymieszaj w jednej miseczce.

Krok 4

Na zamarynowane piersi z kurczaka nałóż farsz i dokładnie zawiń.

Krok 5

Całość smaż na patelni, na oleju.

Krok 6

W rondelku podgrzej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr. polej mięso przed podaniem. Rada: Przed podaniem możesz jeszcze odgrzać danie w naczyniu żaroodpornym, co nie zmieni jego smaku, ale doda elastyczności.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna rolada z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej