
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
0.5 szklanki
4 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Odcedź, osącz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka ubij razem z mąką, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku.
Krok 3
Cebulę obierz potnij w talarki, tak samo jak pomidory.
Krok 4
Cebulę podsmaż razem z ziemniakami i zalej masą jajeczną .
Krok 5
Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu plasterki pomidora, oprósz solą, pieprzem i pozostałym szczypiorkiem.
Krok 6
Wiejski omlecik z pomidorami podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej