Wiosenna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy i kroimy - ogórek i rzodkiewkę w cienkie plasterki, marchew w paseczki. Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Mieszamy wszystkie warzywa, polewamy sosem. Podajemy udekorowane świeżo ściętą rzeżuchą i mielonym kolorowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej