Wiosenna sałatka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z truskawkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i układamy na półmisku . Pomidory żółte kroimy w plasterki. Truskawki myjemy odcinamy zielona część i kroimy w serduszka . Takie serduszka układamy na sałacie.

Krok 2

Robimy sos do sałatki . Do proszku sosu Sałatkowego Poprykowo-ziołowego knorr dodałam oliwę i wodę wymieszałam ,odstawiłam na 5 min i polałam sałatkę.

Krok 3

Na koniec ozdabiamy sałatkę natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej