
Składniki
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.
Krok 2
Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.
Krok 3
Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.
Krok 4
Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.
Krok 6
Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.
Krok 7
Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej