
Składniki
4 łyżki
250 mililitrów
30 gramów
30 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej w osobnym rondelku.
Krok 2
Mąkę i masło zasmaż, rozprowadź gorącym mlekiem i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Dopraw do smaku, dodaj starte sery i wymieszaj aż składniki masy się dokładnie połączą. Polej po wierzchu roztopionym masłem, wtedy na wierzchu nie wytworzy się kożuch.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej