Wyśmienite szaszłyki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite szaszłyki z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

null

0.5 sztuki

250 gramów

1 pęczek

3 sztuki

30 mililitrów

300 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj, osusz i potnij w dużą kostkę. Ananasa obierz i pokrój w podobne kawałki jak rybę.

Krok 2

Nadziewaj na przemiennie na patyczki szaszłykowe lub szpadki.

Krok 3

Czosnek oraz posiekaną cebulkę zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, czosnek obierz, zmiksuj z cebulką i posiekaną papryczką chilii, dopraw do smaku octem i przyprawami.

Krok 4

Każdy szaszłyk zanurz w marynacie i grilluj na złoty kolor przez 25 minut.

Krok 5

Sok z cytryny wyciśnij i wymieszaj dokładnie ze śmietaną. Szaszłyki z ananasem podawaj razem ze śmietanowo-cytrynowym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej