
Składniki
1 sztuka
100 gramów
null
null
0.5 sztuki
250 gramów
1 pęczek
3 sztuki
30 mililitrów
300 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia umyj, osusz i potnij w dużą kostkę. Ananasa obierz i pokrój w podobne kawałki jak rybę.
Krok 2
Nadziewaj na przemiennie na patyczki szaszłykowe lub szpadki.
Krok 3
Czosnek oraz posiekaną cebulkę zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, czosnek obierz, zmiksuj z cebulką i posiekaną papryczką chilii, dopraw do smaku octem i przyprawami.
Krok 4
Każdy szaszłyk zanurz w marynacie i grilluj na złoty kolor przez 25 minut.
Krok 5
Sok z cytryny wyciśnij i wymieszaj dokładnie ze śmietaną. Szaszłyki z ananasem podawaj razem ze śmietanowo-cytrynowym sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej