Wyśmienity omlet z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity omlet z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

8 sztuk

60 gramów

null szczypt

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w kostkę, podsmaż na odrobinie tłuszczu i przyrumień

Krok 2

Jajka roztrzep razem z mlekiem i odrobiną masła, dopraw do smaku.

Krok 3

Wylej jajeczną masę na pozostały rozgrzany tłuszcz i smaż aż jajka się zetną.

Krok 4

Zsuń gotowy omlet na talerz, ułóż szynkę i umyte, osuszone listki bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej