
Składniki
null
null
2 łyżki
8 sztuk
60 gramów
null szczypt
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w kostkę, podsmaż na odrobinie tłuszczu i przyrumień
Krok 2
Jajka roztrzep razem z mlekiem i odrobiną masła, dopraw do smaku.
Krok 3
Wylej jajeczną masę na pozostały rozgrzany tłuszcz i smaż aż jajka się zetną.
Krok 4
Zsuń gotowy omlet na talerz, ułóż szynkę i umyte, osuszone listki bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej