
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw, dodaj jajko i uformuj klopsy.
Krok 2
Obtocz klopsy w bułce tartej i usmaż na patelni.
Krok 3
Obierz ziemniaki, pokrój w talarki, kapustę drobno posiekaj.
Krok 4
Smażone klopsy ułóż na dnia naczynia żaroodpornego, następnie kładź ziemniaki, przypraw, połóż kawałki masła.
Krok 5
Następną warstwą ma być kapusta z kawałeczkami masła. Dopraw.
Krok 6
Zamknij naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej