Farmerska lazania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farmerska lazania

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

380 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 sztuka

1 puszka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój pora. Przetnij kapustę na pół. Wstaw do garnka z wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Odlej wodę, pozostaw do ochłodzenia, a następnie podziel na pojedyncze liście. Lekko spłaszcz liście wycinając twardy głąb.

Krok 2

Na średnim ogniu podduś pora w 1 łyżce olej przez 2-3 minuty. Dodaj mięso i smaż przez 3 minuty. Dodaj pomidory i Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Krok 3

Natłuść formę do pieczenia. Rozłóż warstwę liści kapusty. Rozprowadź 1/3 mięsnego farszu i przykryj kolejną warstwą liści kapusty. Powtórz czynność dwukrotnie. Zakończ warstwą kapusty. Całość posyp tartą mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut do momentu gdy ser roztopi się i zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na 10 minut przed podaniem - lazanię będzie łatwiej pokroić.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do lazanii dodaj warstwę twarogu lub sera ricotta wymieszanego z jajkiem i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farmerska lazaniaFarmerska lazania

Farmerska lazania zamiast płatów makaronu ma chrupkie I soczyste liści kapusty. W połączeniu z mięsnym sosem bolognese tworzy wyjątkowy smakowitą kompozycję.